Urgent Announcement of Assembly of Squatted Prosfygika Alexandras Avenue

— english version below —
— deutsche Version unter dem Text —


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Συνέλευσης & της Κοινότητας Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας

Τα Προσφυγικά Λ. Αλεξάνδρας αποτελούν ένα συγκρότημα 179 κατοικιών σε ένα χώρο 14 στρεμμάτων στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στη Γ.Α.Δ.Α., το εφετείο, το γήπεδο της Λεωφόρου και τα νοσοκομεία ΕΛΠΙΣ & Αγ. Σάββας και το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι κατειλημμένο και κατοικείται.

Από το 2002 και έπειτα, όταν ουσιαστικά ξεκίνησε ο νέος κύκλος σχεδιασμού καταστολής και λεηλασίας των Προσφυγικών κατοικιών Λ. Αλεξάνδρας, με πρόφαση την ανάπλαση στα πλαίσια των επερχόμενων ολυμπιακών αγώνων του 2004, οι προσπάθειες άλωσης της γειτονιάς δεν έχουν σταματήσει.

Έτσι, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης και ερημοποίησης της γειτονιάς, οι οποίες αποκρούστηκαν με την αναγνώριση των Προσφυγικών ως εθνικό μνημείο από το ΣΤΕ λόγω του ιστορικού και αρχιτεκτονικού χαρακτήρα τους, ακολούθησε η σκοπούμενη υποβάθμιση και η κάλυψη του κενού χώρου από μικροσυμμορίες, οι οποίες επιχειρούσαν με την κάλυψη της Γ.Α.Δ.Α..

Τους νέους σχεδιασμούς της καταστολής ήρθαν να απαντήσουν σε πρώτη φάση καταληψίες-αγωνιστές οι οποίοι μπήκαν και δούλεψαν στην γειτονιά και σε δεύτερη η οργανική συγκρότηση μέρους τους σε κοινότητα αγώνα και τη Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (Συ.Κα.Προ.). Η δεκαετής δράση τους έδωσε ζωή και αυτοοργάνωσε την γειτονιά κάνοντας την σήμερα την μεγαλύτερη εδαφικά και αριθμητικά κατάληψη-κοινότητα στον ελλαδικό χώρο με 400-500 σταθερούς κατοίκους και αυτοοργανωμένες δομές (χώρο συνελεύσεων, συλλογική κουζίνα, συλ. σκίπινκ, συλ. φούρνους, συλ. Internet, παιδικό στέκι), με παρουσία σε κοινωνικούς-ταξικούς και διεθνιστικούς αγώνες.

Εκτός, όμως, από τις μετωπικές προσπάθειες των κρατικών μηχανισμών έχουν εφαρμοστεί, παράλληλα, διάφορες στρατηγικές τακτικές ισοπέδωσης της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα των καταληψιών κατοίκων (κόψιμο ρεύματος, νερού, ποινικές διώξεις καταληψιών κ.α.). Ακολούθως, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι συνέπειες των εσωτερικών τριβών που προκλήθηκαν εντός του κινήματος, τόσο κατά το κύμα καταστολής ενάντια στις καταλήψεις της κυβέρνησης Σαμαρά, όσο μετά την έλευση της «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να μετράμε ως σήμερα τρία διαφορετικά κύματα διαφόρων μορφών καταστολής με ταυτόχρονες απώλειες ή διαρροές από την γειτονιά (2012, 2015 & 2018), με πιο σημαντικό την πολύμηνη πολιορκία και αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στις 31/10 & 1/11/2016, κάτι που οι κρατικοί και κομματικοί μηχανισμοί γνωρίζουν να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων η Συνέλευση και η Κοινότητα των Προσφυγικών (Συ.Κα.Προ.), καθώς και οι νέες/οι σύντροφοι που ενίσχυσαν με την συμμετοχή τους, με δέσμευση και συνέπεια, προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανό και να μεγαλώσουν το απελευθερωμένο έδαφος μέσα στην γειτονιά. Με τους αγώνες που δόθηκαν, τις συλλογικές δομές και σχέσεις που δημιουργήθηκαν και την απελευθέρωση νέων άδειων σπιτιών, σήμερα, έχει επιτευχτεί η πλήρης, σχεδόν, παρουσία της κοινότητας και στα 8 μπλοκ αποτελούν που την γειτονιά.

Παράλληλα και εχθρικά με τους δικούς μας αγώνες κινούνται και οι κρατικοί και κομματικοί μηχανισμοί, οι οποίοι, λογικά θορυβημένοι, καταθέτουν τα νέα τους σχέδια για την άλωση και την λεηλασία της γειτονιάς. Όπως όλα δείχνουν το νέο χτύπημα που έχει ήδη μπει σε εφαρμογή, πρόκειται να είναι και το πιο σοβαρό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς και κρατικούς μηχανισμούς έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε παρέμβαση ανάπλασης της γειτονιάς μας, απειλώντας ευθέως την παραμονή των κατοίκων-καταληψιών, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της γειτονιάς (οικογένειες, άποροι, μετανάστες, πολ. πρόσφυγες κ οργανώσεις, ντόπιοι αγωνιστές κ.α.).

Όλο αυτό το διάστημα συνεχώς ανακινείται το ενδεχόμενο της εισβολής (17/8/18, τέλη Γενάρη και μέσα Φλεβάρη 2019) με νομικές και θεσμικές ρυθμίσεις, μιντιακές ανακοινώσεις και άλλες κινήσεις ενδιαφερόμενων μερών (πολιτιστικοί και τοπικοί σύλλογοι, τεχνικοί έλεγχοι κ.α.), που ωστόσο κάθε φορά έμεναν ως μια ακόμη απειλή και προειδοποίηση.

Όλη αυτή η διαδικασία ήρθε να επισφραγιστεί με την τελική ψήφιση του νέου σχεδίου τον προηγούμενο μήνα. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το νέο πλάνο της κοινότητας και της γειτονιάς για τα επόμενα χρόνια, με την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών δομών και λειτουργιών και την δημιουργία νέων. Καθοριστικής σημασίας, ωστόσο, είναι η συνολική και πολύπλευρη κινηματική αλληλεγγύη, μιας και η τελική αυτή μάχη για την διάσωση ή όχι ενός ζωντανού κινηματικού εδάφους αγώνα είναι κάτι που μας αφορά και θα κοστίσει σε όλες και όλους μας.

Εντός αυτών των συνθηκων εργαζόμαστε για την διαδικασία ανοίγματος και καλέσματος αλληλεγγύης, για την περεταίρω ενίσχυση των Προσφυγικών και την ετοιμότητα για την υπεράσπιση των εδαφών και των σπιτιών μας απέναντι στην καταστολή. Με βάση το πλαίσιο αυτό ζητάμε την πολιτική, έμψυχη και υλική στήριξη του κόσμου του αγώνα, των οργανωμένων σχηματισμών και κάθε συντρόφισσας/ου, με σκοπό την συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης και αγώνα, για την υπεράσπιση του απελευθερωμένου εδάφους της κατειλημμένης γειτονιάς των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας και της πολιτικής, οργανικής και λειτουργικής της αυτονομίας, απέναντι στην κρατική καταστολή και λεηλασία.

Έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις, όμως, θεωρούμε επείγον και αναγκαίο να προχωρήσουμε σε δημόσια έκτακτη ανακοίνωση επαγρύπνησης για ενδεχόμενη εισβολή/εκκένωση μέρους των κατειλημμένων Προσφυγικών και ιδιαίτερα του 1ου και του 8ου μπλοκ, από τις δυνάμεις καταστολής με πρόσχημα το σχέδιο ανάπλασης, γεγονός που θα προκαλέσει ένα ντόμινο ανακατατάξεων και εξελίξεων μέσα στην γειτονιά με στόχευση την συνολική άλωσή της.

Αν και το έκτακτο της παρούσας ανακοίνωσης δεν επιτρέπει μια συνολικότερη ανάλυση, η οποία θα έρθει με το κείμενο και το κάλεσμα ανοίγματος, είναι ανάγκη να υπενθυμιστούν τα εξής:

Η Συ.Κα.Προ. δεν ηγεμονεύει μέσα στη γειτονιά των Προσφυγικών, δεν ασκεί συνολικό έλεγχο διαχείρισης της γειτονιάς, ούτε το επιχείρησε ποτέ, διατηρώντας πάντα τα ανοιχτά, οριζόντια και κοινοτιστικά χαρακτηριστικά της με πολιτικό και υλικό κόστος.

Ο ρόλος της Συ.Κα.Προ μέσα στη γειτονιά των Προσφυγικών είναι να αποτελεί το δεσμευμένο με συνέπεια κομμάτι της, το οποίο επωμίζεται εθελοντικά την υπεράσπιση του απελευθερωμένου εδάφους απέναντι στην καταστολή και την συγκρότηση μιας ελεύθερης και αυτόνομης οργανωμένης κοινότητας εντός του.

Το οργανωτικό και λειτουργικό πλαίσιο της Συ.Κα.Προ. δεσμεύει μόνο όσους έχουν εθελοντικά συνταχθεί με αυτό.

Έτσι, αντιλαμβανόμαστε με όρους διακυβεύματος και επίδικου ότι:

Η επιβίωση ή όχι των Προσφυγικών από την επερχόμενη επίθεση ως μια αυτόνομη αυτοοργανωμένη κοινότητα αγώνα θα ορίσει στο σύνολό τους σχεδιασμούς αστικής ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας και του ριζοσπαστικού εδαφικοποιημένου κινήματος.

Η επιτυχημένη προστασία της κατειλημμένης γειτονιάς των Προσφυγικών από την καταστολή και τη λεηλασία αποτελεί στο σύνολό της ευθύνη του οργανωμένου κινήματος και όλου του κόσμου του αγώνα.

Για τους λόγους αυτούς:

Κηρύσσουμε την κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενάντια σε ενδεχόμενη εισβολή-εκκένωση

&

καλούμε την καθεμιά και τον καθένα να σταθούν αλληλέγγυοι για την υπεράσπιση του απελευθερωμένου εδάφους και της κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

31/3/2019 Αμπελόκηποι – Αθήνα

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

—————————————————

Urgent Announcement of Assembly of Squatted Prosfygika Alexandras Avenue

Prosfygika is a complex of houses (179 in total), 14 yards, in the center of Athens. The location of the neighborhood is very central: amongst the central police station, the central court of Athens, the football stadium of Panathinaikos F.C., and two hospitals (Elpis, Ag. Savvas). The biggest part of Prosfygika neighborhood is inhabited by squatters.

Since 2002, when the new circle of oppression and looting has began, having as an excuse the upcoming Olympic games and the general restoration of the city, the efforts of the state to retake the neighborhood hadn’t stop.

During all these years there have been several failed attempts selling/desertification our neighborhood, that had been pushed back, due to the recognition of the neighborhood as national heritage monument and for the architectural importance of it. After this, followed an intended undermining of the neighborhood, combined with the exploitation of the empty spaces by small drug gangs, who were working under the protection of police.

Against these new plans of the oppression, the squatters, that entered and who worked inside the neighborhood, gave a first answer. Some of these people, later, formed the community and also the assembly of the squatted Prosfygika. Their actions complete now 10 years of presence and have given life to the neighborhood. The self-organization, the 400-500 stable inhabitants, the communal structures (assembly space, collective kitchen, collective skipping, col. ovens, col. internet, kindergarten, col. coffee shop), had turned the neighborhood into the biggest squat community inside Greece borders, in numbers and in space, having at the same time presence in social-class and international struggles.

However, besides the head on efforts of the state mechanisms, there had also been other strategies of demolishing the resistance and collective struggle of the squatters’ inhabitants life: cutting electricity/water, political courts against squatters etc. An important role to all this played, also, the results by the inner troubles that were created inside the movement, not only with the oppression against the squats during the right wing government of Samaras, but also with the arrival of the “left” government of SYRIZA.

All these mentioned before, had as a result the different moves of oppression with the parallel losses or desertions from the neighborhood (2012, 2015, 2018), with most important situation the attempt of entering inside on 31/10 &1/11/2016. These conditions are something that the state and political parties mechanisms know to take advantage very well.

Inside all these years, the community and assembly of Prosfygika (Sy.Ka.Pro), as well as the new comrades that enhanced with their participation, commitment and consistency, tried to keep alive and grow even more the liberated ground inside the neighborhood. Through the fights that have been given, the collective structures and relationships that were created and the liberation of new empty houses, today we have reached the goal of community presence in all 8 blocks that consists the neighborhood.

At the same time, but hostile toward to our struggle, the state’s and political parties mechanisms are moving by depositing new plans for looting and conquest our neighborhood. As everything shows so far, the new attack, that has already started happening, will be the most serious so far. SYRIZA government along with institutional organizations and state mechanisms, has decided to proceed in on intervention of restoring our neighborhood, threatening in the most open way the presence of squatter-inhabitants, that consist the bigger part of our neighborhood (families, homeless, migrants, political refugees and organizations, local strugglers etc).

In the meantime, the threats of sudden invasion inside the neighborhood, had never stopped (17/8/18, end of January, middle of February 2019). Through law and institutional configurations, that however, remain only to the level of threat, announcements through media and other moves, by a variety of cultural and local centers, technical controls etc.

This whole procedure was sealed by the voting in parliament during the previous month, of their new plan. From our side, we are ready to implement the new plan of community and neighborhood for the next years to come, by enforcing the already existing structures and the creation of new ones. However of great importance we found the complete and pluralistic solidarity of the movement, since this final battle for the rescue or not, of a living space of struggle, is something that not only concerns us all, but also will have a cost to all of us.

Through all this conditions, we are working on the procedure of an open solidarity call for support and further enhancement of Prosfygika. In that way we believe we’ll be more ready to defend our ground and houses against oppression. According to our already existing context, we ask for political, living and material support by the people of the struggle, the organized groups and every comrade, having as a goal the formation of both resistance and struggle front, for the defense of the liberated ground of squatted Prosfygika neighborhood and its political, organic and operating autonomy, against state’s oppression and looting.

However, after the latest updates, we believe it’s urgent and necessary to proceed to this public urgent announcement-wake up call, for a possible upcoming invasion/evacuation of Prosfygika squat and mostly in the 1st and 8th block, having as an excuse the restoration plan, the oppression forces will try to slowly overtake the entire neighborhood. By attacking these two blocks, they will create a domino of rearrangements and updates inside our neighborhood, with the final target of her complete fall.

Although the urgent state of this announcement does not allow us a more complete analysis through the topic, that will come with the text for the open solidarity call, it is necessary to remind the following:

· Sy.Ka.Pro. does not rule upon the neighborhood or has a control upon it and didn’t try to do so, with political and material cost.
The role of Sy.Ka.Pro. inside the neighborhood of Prosfygika is to be the committed with consistency part, that burden voluntarily the defense of the ground, as long with the formation of an autonomous and free organized community.
The organizational and operational context of Sy.Ka.Pro. binds only those who have willingly take part to it.

Therefore, we realize as a stake: ·

that the survival or not of Prosfygika from the upcoming attack as an autonomous self organized community of struggle, will define the bigger plan of urban restoration /gentrification of Athens’ center and as has to do with the radical movement grounds. ·
The successful protection of squatted Prosfygika from oppression and looting, is a responsibility that applies also to the whole organized movement and the people of struggle.

For all these reasons:

We declare the squatted neighborhood of Prosfygika in an emergency situation against a possible move of evacuation. & We call everyone to stand in solidarity for the defense of the liberated ground and community of squatted Prosfygika.

AUTONOMY AND FREEDOM FOR PROSFYGIKA

31/3/19 Ampelokipoi

Athens Assembly of Squatted Prosfygika (Sy.Ka.Pro.)

—————————————————

Athen: Wichtige Ankündigung der Versammlung der Prosfygika-Besetzung an der Alexandras Straße

Prosfygika ist der Name eines Häuserkomplexes im Zentrum von Athen, direkt neben dem Polizeihauptquartier G.A.D.A, dem Athener Berufungsgericht, dem Fußballstadion von Panathinaikos F.C. und den Krankenhäusern ELPIS und Ag. Savvas. Der gesamte Komplex hat eine Grundfläche von 1,4 Hektar und seine 179 Wohneinheiten sind größtenteils besetzt und bewohnt.

Seit 2002, als der neue Zyklus aus Repression und Plünderung unter dem Vorwand der Stadterneuerung anlässlich der bevorstehenden Olympischen Spiele 2004 begann, dauern die staatlichen Bemühungen zur Rückeroberung des Viertels ununterbrochen an.
Die Versuche, unsere Nachbarschaft zu verkaufen und abzureissen, scheiterten mit der offiziellen Anerkennung des Viertels als architektonisches und geschichtliches Nationaldenkmal. Es folgte der Versuch, die Nachbarschaft durch die Invasion kleiner Drogengangs unter Protektion der G.A.D.A. auszuhöhlen und die Freiräume durch sie auszubeuten.

Eine Antwort auf die neuen Pläne zur Unterdrückung waren die Besetzungen und damit einhergehend die neuen Leute, die innerhalb der Nachbarschaft arbeiten. Einige dieser Leute waren später unter den Gründer*innen der Gemeinschaft und der Versammlung der Prosfygika-Besetzung (Sy.Ka.Pro). Ihr Engagement, das Leben in die Nachbarschaft gebracht hat, dauert nun schon zehn Jahre an. Die Selbstorganisierung, die 400 bis 500 dauerhaften Bewohner*innen, die kommunalen Strukturen (Versammlungsräumlichkeiten, kollektive Küche, kollektives Containern, kollektive Bäckerei, Internet, Kindergarten und Café) haben aus der Nachbarschaft die zahlen- und flächenmäßig größte Besetzer*innengemeinschaft auf dem griechischen Territorium gemacht, die darüber hinaus Teil von sozialen, Klassen- und und internationalen Kämpfen ist.

Jedoch gab es neben den direkten staatlichen Angriffen auch noch andere Strategien zur Zerstörung des Widerstandes und der kollektiven Kämpfe der Squatter*innen: das unterbrechen von Strom- und Wasserversorgung, politische Gerichtsprozesse gegen Besetzer*innen etc. Eine bedeutende Rolle bei all dem spielten auch die Auswirkungen innerer Konflikte, die in der Bewegung durch die Unterdrückung der Squats während der rechten Regierung von Samaras, aber auch mit dem Eintreten der „linken“ SYRIZA-Regierung, ausgelöst wurden.

All das bisher genannte kulminierte in drei unterschiedlichen, jeweils verschiedenartigen Wellen von Repression (2012, 2015, 2018), die mit Verlusten in der Nachbarschaft einhergingen, und der Belagerung sowie fehlgeschlagenen Invasion am 31.10/1.11.2016. Der Staat und die parteipolitischen Mechanismen wissen diese Begebenheiten sehr gut auszunutzen.

Während all dieser Jahre haben sowohl die Versammlung von Prosfygika (Sy.Ka.Pro) als auch die neuen Freund*innen durch ihre Teilnahme, ihre Entschlossenheit und Beharrlichkeit versucht, den befreiten Raum in der Nachbarschaft am Leben zu erhalten oder gar noch auszubauen. Durch die Kämpfe, die geschlagen wurden, durch die kollektiven Strukturen, durch die Beziehungen und die Enteignung von neuen Häusern haben wir heute das Ziel erreicht, in allen acht Blöcken, aus denen das Viertel besteht, die Gemeinschaft zu verankern.

Gleichzeitig bewegen sich die staatlichen und parteipolitischen Mechanismen in ihrer Feindschaft zu unserem Kampf und entwerfen neue Pläne für die Plünderung und Eroberung unseres Viertels. Wie es aussieht wird der neue Angriff, der bereits begonnen hat, der bisher schwerste. Die SYRIZA-Regierung hat in Zusammenarbeit mit den staatlichen Institutionen entschieden, in unsere Nachbarschaft zu intervenieren, um sie zu restrukturieren und damit die Besetzungen und die Besetzer*innen (Familien, Wohnungslose, Migrant*innen, politische Flüchtlinge und Organisationen, lokale Kämpfer*innen), die den Großteil der Nachbarschaft ausmachen, zu bedrohen.

Gleichzeitig besteht weiter die konstante Gefahr plötzlicher Invasionen in die Nachbarschaft (17.8.18, Ende Januar, Mitte Februar 2019). Auf gesetzlicher oder institutioneller Grundlage, was jedoch nie die Ebene der Bedrohung überstieg, durch mediale Ankündigungen und durch Initiativen verschiedener kultureller oder lokaler Vereine, durch technische Inspektionen etc.
Das gesamte Vorgehen wurde durch eine parlamentarische Abstimmung über einen Entwurf im vergangenen Monat besiegelt.

Unsererseits können wir auch behaupten, dass wir bereit sind, den neuen Plan der Gemeinschaft und Nachbarschaft in den kommenden Jahren durch die Verstärkung der bereits bestehenden und der Schaffung von neuen Strukturen und Projekten, durchzuführen. Wesentlich bleibt auch die breite und facettenreiche Solidarität der Bewegung, da die entscheidende Schlacht um die Rettung eines lebendigen Ort des Kampfes eine Sache ist, die uns alle angeht.

Um bessere Voraussetzungen dafür zu schaffen, unseren Boden und unsere Häuser gegen die Unterdrücker zu verteidigen, arbeiten wir an einem offenen Aufruf zur Unterstützung und Durchsetzung von Prosfygika. Wir wollen die kämpfenden Menschen, die organisierten Gruppen und jede*n einzelne*n Freund*in dazu aufrufen, politisch, personell und materiell Unterstützung zu leisten, um sowohl den Widerstand als auch eine Kampffront zur Verteidigung des befreiten Ortes der Prosfygika-Besetzung und ihrer politischen, organischen und operativen Autonomie gegen die Plünderung und die Unterdrückung durch den Staat zu formieren.

Auf Grund unserer neuesten Erkenntnissen bezüglich einer möglicherweise kurz bevorstehenden Invasion und Räumung des ersten und achten Blocks von Prosfygika für eine vorgeschobene Renovierung, die einen Versuch der stückweisen Übernahme der gesamten Nachbarschaft durch die Repressionsorgane darstellt, haben wir uns entschlossen, diesen Alarmierungstext zu veröffentlichen. Durch den Angriff auf diese zwei Blöcke würde eine Kettenreaktion von Verschiebungen und Änderungen ausgelöst, deren Endeffekt der komplette Fall unserer Nachbarschaft sein soll.

Es ist der Dringlichkeit dieses Aufrufes geschuldet, dass wir eine umfassende Analyse des Themas auf den kommenden offenen Solidaritätsaufruf verschieben. Dennoch sollten wir folgendes vergegenwärtigen:
-Sy.Ka.Pro regiert oder kontrolliert nicht die Nachbarschaft und versucht dies auch nicht
-die Rolle von Sy.Ka.Pro innerhalb der Nachbarschaft von Prosfygika ist es, eine dauerhafte Struktur in der auf Freiwilligkeit basierenden Verteidigung des Bodens zu sein sowie eine autonomen und frei organisierten Gemeinschaft zu schaffen
-der organisatorische und operative Zusammenhang von Sy.Ka.Pro verpflichtet nur diejenigen, die sich entschieden haben, Teil davon zu sein

Wir wissen, was auf dem Spiel steht:
-ob Prosfygika den kommenden Angriff als autonome, selbstorganisierte, kämpfende Gemscheinschaft überlebt oder nicht, wird sich auf den gesamten Plan der Restrukturierung und Gentrifizierung des Athener Stadtzentrum auswirken, genauso wie auf die auf Räumen basierenden radikalen Kämpfe
-die erfolgreiche Verteidigung der Prosfygika-Besetzung gegen die Repression und Plünderung liegt in der Verantwortung der gesamten organisierten Bewegung und der darin kämpfenden Menschen

Aus all den genannten Gründen versetzen wir die besetzte Nachbarschaft von Prosfygika in den Ausnahmezustand gegen mögliche Räumungseinsätze. Wir rufen Jede*n dazu auf, solidarisch für die Verteidigung des Befreiten Gebietes und der Gemeinschaft der Prosfygika-Besetzung einzustehen.

AUTONOMIE UND FREIHEIT FÜR PROSFYGIKA

Ampelokipi, der 31.3.19

Athener Versammlung der besetzten Prosfygika (Sy.Ka.Pro.)

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.